Oprit b&b Serenity

Voorwaarden & huisregels

Van harte welkom bij Bed & Breakfast Serenity te Pelt.

Om voor u en de andere gasten een aangenaam verblijf te creëren gelden bij B&B Serenity de volgende huisregels.

Algemeen

De gastenkamers zijn eigendom van, en worden beheerd door Guido Philippe, B&B Serenity, de beheerder genoemd. De beheerder kan zich in voorkomende gevallen laten vervangen door een andere gastheer/vrouw of vertegenwoordiger. Deze Algemene Voorwaarden / huisregels zijn van toepassing op alle gebruikers van Bed & Breakfast Serenity. Met het bevestigen van de reservering worden deze Algemene Voorwaarden van kracht. Op verzoek wordt een exemplaar van deze Algemene Voorwaarden kosteloos verstrekt aan de gebruikers. Onze B&B is minder geschikt voor (kleine) kinderen.

Reservering

Bij de reservering dient altijd correct melding te worden gemaakt van het aantal personen dat bij B&B Serenity zal overnachten.
In het geval van een overnachting met kinderen dient reeds bij de reserveringsaanvraag de leeftijd van het kind (de kinderen) te worden vermeld. De kamers zijn geschikt voor een maximale bezetting van 2 personen. Het is niet toegestaan om met meer dan twee personen in de kamer te overnachten en/of te verblijven. Dit aantal geldt ongeacht de leeftijd van degene die in de kamer verblijft.

Met het aangaan van een huurovereenkomst voor uw verblijf worden deze Algemene Voorwaarden en huisregels van kracht. De gastheer/vrouw kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden / huisregels en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot B&B Serenity ontzeggen en/of weigeren, zonder verdere mededeling of reden en zonder tegemoetkoming van de verblijfskosten.

De reservering kan mondeling, telefonisch of per e-mail worden aangegaan. Na ontvangst sturen wij u een bevestiging van de reservering en is uw reservering definitief. Het saldo van uw boeking dient een week voor aankomst te zijn voldaan of contant bij aankomst.

Bij het overtreden van de op het reserveringsformulier aangegeven en/of maximale bezetting zal B&B Serenity per overtreding 100% van het op dat moment geldende overnachtingstarief in rekening brengen, bovenop de reeds verschuldigde verblijfskosten.

Bezoekers

Indien u gasten wenst te ontvangen, dient u de gastheer of -vrouw hiervan vooraf in kennis te stellen.

Inchecken

Inchecken kan in principe vanaf 15:30 uur. In overleg met de gastheer/vrouw kan een andere tijd worden afgesproken. Inchecken gebeurt bij voorkeur voor 21:00 uur.

Geeft u in ieder geval uiterlijk één dag vóór aankomst aan hoe laat u ongeveer verwacht aan te komen en belt u de gastheer of -vrouw op de dag zelf nog even 30 minuten voor aankomst op. Zo is er zeker iemand aanwezig en hoeft u niet onnodig te wachten. U kunt bijvoorbeeld ook eerder arriveren, om alvast uw bagage neer te zetten en de sleutel op te halen. Voor het inchecken kunt u zich melden bij de voordeur van de B&B.

Uitchecken

Uitchecken kan tussen 7:00 tot uiterlijk 10:00 uur op de dag van vertrek. Afhankelijk van de bezetting, kan in overleg met (en na toestemming van) de gastheer of -vrouw een andere uitchecktijd gelden. Richtlijn blijft evenwel 10:00 uur.

Sleutelbeheer

Bij aankomst ontvangt u van de gastheer of -vrouw twee sleutels bestemd voor uw verblijf. U dient zelf zorg te dragen voor het afsluiten van de deuren van uw verblijf en voor het uitdoen van de verlichting. Bij het uitchecken graag de sleutel weer inleveren bij de gastheer of -vrouw.

Verlies sleutel

Bij verlies van een sleutel brengt B&B Serenity u € 200,00 in rekening.

Ontbijt

Als u gebruikmaakt van de ontbijtservice, zorgen we dat er iedere morgen een vers ontbijt voor u klaarstaat. Het ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtruimte zodat u er op ieder gewenst moment in alle rust van kunt genieten. Het ontbijt staat iedere morgen op de afgesproken tijd voor u klaar in de gezamenlijke ontbijtruimte.

Bedlinnen en handdoeken

Bij een verblijf van langere duur worden de handdoeken en het bedlinnen naar wens verschoond. De kosten hiervan zijn in de prijs inbegrepen tenzij hier andere afspraken over zijn gemaakt.

Waarborgen hygiëne

Het is niet toegestaan om de bedden in de kamers zonder lakens en slopen te beslapen.

In het geval dat tijdens de overnachting niet verwijderbare vlekken in het matras, dekbed, sprei en sierkussens of handdoeken ontstaan, zal B&B Serenity de hierdoor ontstane reinigingskosten en/of kosten ter vervanging van de materialen bij de klant in rekening brengen.

Tarieven

De prijzen zijn inclusief water, elektriciteit, verwarming, BTW, gratis gebruik van TV, WIFI en gratis parkeergelegenheid op het terrein van B&B Serenity.

In het onverhoopte geval dat de servicediensten zoals tv en of wifi niet of niet naar behoren functioneren tijdens het verblijf bij B&B Serenity geeft dit de klant geen recht tot restitutie v/h geheel of een deel v/d verschuldigde kamerprijs.

De tarieven zijn exclusief kosten van een annulerings- en/of reisverzekering en/of andere kosten. Tarieven van de B&B zijn steeds vrijblijvend en geschieden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Alle vermeldingen op onze website worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen. B&B Serenity is niet aan kennelijke fouten op haar website gebonden. Het is bij een tweepersoonsreservering niet mogelijk dat slechts één van de twee gasten het ontbijt boekt.

Annuleren

U kan gratis annuleren tot 7 dagen voor aankomst. U betaalt de totaalprijs van de reservering als u annuleert binnen 7 dagen voor aankomst. Bij het niet komen opdagen van uw reservering (no show) zal de volledige reserveringsprijs aangerekend worden.

Betalingsvoorwaarden

In geval van laattijdige betaling is van rechtswege en zonder dat een aanmaning moet gestuurd worden verwijlinterest verschuldigd aan een intrestvoet van 10% per jaar eveneens te vermeerderen met een forfaitaire schadevergoeding van 10% (deze schadevergoeding kan niet minder dan 40€ bedragen)

Recht en Rechtbank

Het Belgisch recht is van toepassing. De rechtbanken waar B&B gevestigd is (maatschappelijke zetel) zijn bevoegd om kennis te nemen van een gebeurlijk geschil

Parkeren

Uw auto kunt u gratis parkeren op de daarvoor aangewezen plekken op het terrein. Indien de parkeerplaats vol is zal de gastheer of -vrouw u een andere plek op het erf aanwijzen om te parkeren. Parkeren is uitsluitend toegestaan voor de duur van het verblijf bij B&B Serenity. Fietsen kan u eveneens gratis parkeren in de daarvoor voorziene fietsenstalling.  Parkeren op het terrein bij B&B Serenity is op eigen risico. B&B Serenity is niet aansprakelijk voor diefstal en/of enige vorm van schade.

Geluid

B&B Serenity vraagt haar gasten om zich van luidruchtigheid in het door hen gehuurde verblijf en de algemene ruimtes te onthouden. Alle muziek – en elk ander geluid – op welke wijze voortgebracht moet op kamersterkte zijn afgestemd, zodat geen geluidsoverlast ontstaat voor de overige gasten en omwonenden en is sowieso verboden van ’s-Avonds 22:00 tot ’s morgens 07:00 uur. Wij verzoeken gasten vooral rekening te houden met geluidsoverlast op de inrit en het terras.

Afval

Vuilnis kunt u in de daarvoor bestemde afvalcontainers deponeren. Leeg glaswerk of plastic mag u laten staan, deze zal de gastheer of -vrouw in verband met afvalscheiding voor u opruimen.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Roken

Bij B&B Serenity is roken in de verblijven en de algemene ruimtes verboden. In overleg kunt u roken op het terras, mits anderen hier geen last van hebben en de veiligheid niet in gevaar komt. Tijdens het roken dienen de deuren en de ramen van het verblijf gesloten te zijn. Het terras dient peuk vrij te blijven. Peuken moeten derhalve worden achtergelaten in de daarvoor bestemde peukenbak. Het misbruik van brand/ blusmiddelen dan wel het onklaar maken van de rookmelder is niet toegestaan.

Alcohol en (soft) drugs

Alcoholmisbruik is verboden, dus geniet, maar drink met mate. Het is bij B&B Serenity ten strengste verboden om drugs te bezitten, te gebruiken en/of te verhandelen. Politie wordt altijd ingeschakeld.

Internet

B&B Serenity biedt een WIFI gastennetwerk aan. De gebruiker zal zich onthouden van het bezoeken van internet websites die een onrechtmatig karakter hebben of die niet stroken met de reputatie van B&B Serenity als aanbieder van de accommodatie. Bij constatering of het vermoeden van hinder van derden en/of (overig) internetmisbruik door de gebruiker heeft B&B Serenity het recht zonder nadere aankondiging de toegang tot internet al dan niet geheel te blokkeren.

Schade

B&B Serenity is op geen enkele manier aansprakelijk voor enige vorm van schade, verlies of diefstal die u heeft of ondervind tijdens uw verblijf bij B&B Serenity.

Mocht er tijdens uw verblijf schade worden veroorzaakt aan de accommodatie of de inrichting ervan, dient u de gastheer of -vrouw hiervan op de hoogte te stellen. Eventuele kosten om het terug in de oorspronkelijke staat terug te krijgen wordt in rekening gebracht. Het reinigen of vervangen van tapijten, vloer, linnengoed, meubels of interieur naar aanleiding van vlekken welke ontstaan door omvallen of stoten worden aan u doorbelast.

De beheerder van de B&B is niet aansprakelijk voor verlies van persoonlijke goederen en persoonlijk letsel.

Klachten

Uiteraard doen wij ons uiterste best om onze gasten een onbezorgd en onvergetelijk verblijf te bieden. Mocht er ondanks onze goede zorgen toch een klacht zijn, dan horen wij dat graag ter plekke zodat wij dit direct kunnen oplossen.

 

Wij wensen u een zeer aangenaam en prettig verblijf